Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

Campanya per fomentar la recollida selectiva

LOGO recicla webEl proper 28 de febrer es dóna el tret de sortida a la campanya "Maçanet REacciona" per tal de fomentar la recollida selectiva al municipi, que actualment es troba per sota la mitjana comarcal i de Catalunya. A la localitat es reciclen aproximadament un 30% dels residus generats, mentre que el percentatge a La Selva és del 34% i a Catalunya arriben fins al 39%. Per intentar donar un impuls al reciclatge, es faran 4 punts informatius al Mercat Municipal els dimecres 28/02, 07/03, 14/03 i 21/03, de 10 a 13 h., que també visitaran les urbanitzacions: Dijous 1 de març a la tarda a Residencial Park, dissabte 3 de març al matí a Mas Altaba i dissabte 10 de març al matí a Montbarbat. En aquests punts es donarà informació per conèixer com reciclar millor mitjançant tríptics editats per l'ocasió i es regalaran bosses reutilitzables per anar a comprar i bosses compostables.

La campanya també incidirà especialment entre la gent gran, ja que es faran xerrades-taller als dos casals d'avis del municipi, i entre els més petits: Es visitaran tots els centres educatius per conèixer el seu grau d'ambientalització, es dissenyarà un pla pedagògic bianual al voltant del reciclatge, es farà un taller adaptat per a cada curs i a les escoles es repartiran porta entrepans (boc'n'rolls) cedits pel Consell Comarcal de la Selva, per ajudar a reduir la quantitat de residus generada. Un altre col•lectiu que es visitarà són els comerços, bars i restaurants per la seva condició de grans generadors de residus.

El cost total de la campanya i el material és d'aproximadament 15.000 €, que assumeix Germans Alum SL, concessionària del servei de recollida i que per contracte ha de destinar un 1,5 % del pressupost anual a campanyes de sensibilització i millores. El logotip de la campanya, basat en les 3R, és una adaptació del que va guanyar el concurs convocat pel mateix Ajuntament i que va ser realitzar per una nena de 1r de l'Escola Nova de Maçanet (Joana Yraola Bragulat).

A més d'això, des de l'Ajuntament s'han emprès altres accions per millora en el reciclatge: Instal•lació d'una minideixalleria al costat del Centre d'Atenció Primària per petits residus que no disposen de contenidors al carrer, bonificacions per ús de la deixalleria de fins al 15% de la taxa d'escombraries, bonificacions per fer compostatge casolà de fins el 30% de la taxa i substitució dels contenidors de resta per uns amb una nova obertura més fàcil i còmode, així com els de recollida selectiva malmesos.

PUNTS INFORMATIUS:

Mercat municipal: els dimecres 7, 14 i 21 de Març, de 10 a 13h
Residencial Park: Dijous 1 de març de 16 a 19h al casal d'avis
Mas Altaba: Dissabte 3 de març de 10 a 13h a l'area de contenidors
Montbarbat: Dissabte 10 de maç de 10 a 13h a l'area de contenidors

Descarregueu-vos el cartell informatiu clicant aquí